Duurzame verpakking voor Jabra oordopjes

Duurzame verpakking voor Jabra oordopjes

Jabra, producent van geluidsapparatuur, verpakt zijn nieuwste draadloze oordopjes – de Elite 85t – voortaan in een verpakking die volledig te recyclen is. Ook de Evolve2 headset-serie heeft nu een nieuwe, milieuvriendelijke verpakking.

85 procent minder plastic

De nieuwe Elite 85t-verpakking is 38 procent kleiner dan zijn voorganger, de Elite 75t, die weer 27 procent kleiner was dan de Elite 65t-verpakking. De verpakking van de nieuwste oordopjes bevat uiteindelijk 85 procent minder plastic en is volledig recyclebaar, duurzaam en FSC-gecertificeerd.

Het verbeteren van deze verpakkingen is één van de stappen die Jabra zet op weg naar het doel om alle producten duurzaam te verpakken. Jabra committeerde zich al eerder aan een aantal duurzaamheidsdoelen van de VN, en aan het verminderen van plastic afval en transportemissies.

Meer producten in één doos

Het nieuwste lid van de Evolve2-reeks – de Jabra Evolve2 30 headset – heeft ook een nieuwe en innovatieve verpakking. De headset komt in een zachte etui met een papieren label eromheen. Het etui zit in een klein en functioneel papieren zakje. Deze buidel is stevig genoeg om de headset tijdens het verzendproces te beschermen, maar neemt veel minder ruimte in beslag dan een traditionele verpakking. Hierdoor passen er meer producten in een doos wat verzending efficiënter maakt.

Lichtere verpakkingen

Naast het creëren van een kleinere ecologische voetafdruk door minder verpakkingsmateriaal te gebruiken, zette Jabra ook stappen om zijn verpakkingen lichter te maken. Het hero-product op dit gebied is het Elite 85t e-commerce pack, die 49 procent lichter is dan de Elite 75t-verpakking; niet alleen omdat hij kleiner is, maar ook omdat hij geen buitenverpakking en geen noppenfolie heeft. Op die manier is er minder afval, en passen er meer producten tegelijk in een busje of vliegtuig. Dit zorgt voor minder CO2-uitstoot.

Gerelateerd nieuws