Duurzame dop voor Earth Water

Earth Water verduurzaamt haar verpakking met een plantbased dop. Hiermee is het verpakkingsmateriaal van de 33cl kartonnen verpakking nu 100% herbruikbaar.

Volgens oprichter Henk Witteveen is deze nieuwe bottle dé vervanger van de plastic fles.  ‘Twaalf jaar geleden was Earth de eerste producent die karton gebruikte als verpakking voor mineraalwater. Nu zetten we dezelfde innovatieve lijn door met deze de plant-based dop in samenwerking met Tetrapak. We krijgen veel aanvragen van veel horecarelaties voor een alternatief van de plastic fles.’
INK Hotel Amsterdam MGallery by Sofitel heeft de primeur van Nederland en voert als eerste de nieuwe verpakking van Earth Water.

China
Ondernemers achter Earth, Henk Witteveen en Patrick de Nekker, zijn van plan ook de Chinese markt te bedienen. ‘In samenwerking met Tetrapak is er een verpakkingsmachine geplaatst bij een waterbron in de buurt van Tibet. Via deze weg kunnen we in China leveren aan de hotels. The Peninsula in Bejing krijgt van ons de primeur. In 2019 zullen er miljoenen verpakkingen volgen’, aldus de Nekker.

www.earthwater.nl

Reacties

Ik zou de LCA-vergelijking tussen de plastic fles en deze TetraPak verpakking graag willen kennen, beide uitgaande van recycling natuurlijk, want in beide gevallen is afdanken in het milieu schadelijk.

Reactie toevoegen