Duurzame dekselfolie voor zachtfruit

Duurzame dekselfolie voor zachtfruit

Sappi Rockwell Solutions, actief in heat seal coating, heeft RockFruit folie gelanceerd. Dit is een recyclebare, lichtgewicht, heat seal, dekselfolie speciaal ontworpen voor de AGF-markt.

Geen verpakkingsnieuws meer missen? Neem een proefabonnement op VerpakkingsManagement.

Het RockFruit dekselfolie assortiment is een afpelbare afdichting op verschillende substraten, waaronder rPET, aPET, PVC en aPET bekleed karton.


Sappi Rockwell Solutions lanceert RockFruit dekselfolie.
Sappi Rockwell Solutions lanceert RockFruit dekselfolie.

Sappi: ‘Milieu-impact verminderen’

De folie kan worden geproduceerd met 30% en 60% post-consumer gerecyclede inhoudsvarianten om klanten in de zachtfruit-markt te ondersteunen in het verminderen van hun milieu-impact. De optie zonder perforaties is volgens de fabrikant voorzien van een hoge zuurstof- en vochtbarrière om de houdbaarheid van het product nog verder te verlengen.

‘Het terugdringen van voedselverspilling en het gebruik van plastic heeft prioriteit in de zachtfruit-markt. Versheid is echter alles en niets speelt zo'n grote rol bij het behouden van de versheid als de verpakking’, verklaart Chris Button, hoofd verkoop bij Sappi Rockwell Solutions. ‘RockFruit is ontwikkeld als een direct antwoord op de behoeften van klanten in deze sector die op zoek zijn naar een duurzame verpakkingsoplossing die robuust genoeg is om de beproevingen van de toeleveringsketen te doorstaan.’