DS Smith verkoopt Plastics-divisie

DS Smith heeft  overeenstemming bereikt om de Plastics-divisie aan Olympus Partners te verkopen voor een waarde van $ 585 miljoen (ongeveer £ 450 miljoen). Dit vertegenwoordigt een veelvoud van 9,9x EBITDA op basis van de afgelopen 12 maanden tot 31 oktober 2018. De transactie is onderhevig aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden inclusief wettelijke goedkeuringen, waarvan de voltooiing naar verwachting zal plaatsvinden in de tweede helft van dit kalenderjaar. We verwachten net cash proceeds na belastingen, transactiecorrecties en kosten van ongeveer £ 400 miljoen.

De divisie Plastics omvat de kunststoffenactiviteiten van DS Smith, waaronder flexibele kunststoffen, harde kunststoffen en schuimproducten. Het brutovermogen van de activiteiten op 31 oktober 2018 bedroeg £ 223 miljoen en de winst voor belastingen voor de periode van 12 maanden tot 31 oktober 2018 was £ 28 miljoen.

Deze verkoop vormt een belangrijke stap in de voortdurende vooruitgang van DS Smith als leider in duurzame verpakkingen en versneld het programma van schuldafbouw, naast organische cashflow. Verwacht wordt dat de cashopbrengsten zullen worden gebruikt om de financiële ontwikkelingen van DS Smith plc te verminderen, in lijn met onze middellange termijndoelstelling van nettoschuld / EBITDA van of onder 2,0x.

Reacties

Reactie toevoegen