Driekwart eeuw Avery Dennison

 

Avery Dennison Corporation, volgens het bedrijf het resultaat van één man met inzicht in de behoeften van detailhandelaren, vierde vorige week het 75-jarig bestaan. Om dit te vieren, luidden voorzitter, president en CEO Dean A. Scarborough, en het managementteam van het bedrijf vorige week woensdag de slotbel op de New York Stock Exchange.

Avery Dennison is opgericht door R. Stanton Avery in juni 1935. Hij was de uitvinder van het eerste zelfklevende etiket en ontwikkelde de eerste machine om etiketten te produceren, dit alles in een zolderkamer boven een bloemenwinkel in het centrum van Los Angeles. De omzet uit de verkoop van verwijderbare, zelfklevende prijsetiketten aan cadeauwinkels en andere winkeliers bedroeg over de eerste zes maanden in totaal $1.391.

In de loop van zijn carrière verkreeg hij 18 patenten op zelfklevende materialen en productietechnologieën. Het bedrijf, dat naar hem is vernoemd, is uitgegroeid tot een wereldwijde marktleider op het gebied van etiketteer- en verpakkingsoplossingen, retail branding- en informatieoplossingen, en organisatie- en identificatieoplossingen voor zowel bedrijven als consumenten met een omzet van 6 miljard dollar.

 

Het bedrijf is van plan het hele jaar door herdenkingsevenementen te houden. Meer informatie over de geschiedenis van Avery Dennison is beschikbaar op een nieuwe website: www.averydennison75years.com.

 

 

 

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen