Bonsema koopt Dozenproducent.nl

Dozenproducent.nl naar Bonsema Verpakking

Per 1 januari 2020 neemt Bonsema Verpakking  het bedrijf DozenProducent.nl uit Groningen over. Voor Bonsema Verpakking is deze overname een uitbreiding in het aanbod voor de industrie en het bedrijfsleven. Fortaleza Capital trad op als exclusieve corporate finance adviseur voor de eigenaren van DozenProducent.nl bij de verkoop van het bedrijf aan Bonsema Verpakking.

DozenProducent.nl, gevestigd in Groningen, heeft een trackrecord van 25 jaar in de productie van op maat gemaakte golfkartonnen vouwdozen, stansdozen en postdozen voor het MKB. De ordergrootte is zeer flexibel en varieert van 1 doos tot 100.000 dozen. Klanten kunnen eenvoudig aangepaste dozen berekenen en bestellen via de online dozenconfigurator op de website van het bedrijf. Via deze intuïtieve webshop is het eenvoudig om gewenste doosspecificaties te kiezen, waaronder doostype, afmetingen, gewenste hoeveelheden, kartonkwaliteit, kartonkleur en handgrepen, inlays, interieurs en indelingen.

Dozen en materialen

Het bedrijf bedrukt de dozen in één of twee kleuren of desgewenst in full colour. Dozenproducent biedt ook aanvullende diensten, zoals het ontwerpen, tekenen en produceren van voorbeeldkopieën. DozenProducent.nl levert naast op maat gemaakte dozen een breed assortiment gestandaardiseerde golfkartondozen en biedt een scala aan verpakkingsmaterialen, waaronder tape, kraftpapier en inpakfolie.

25 jaar

Gertjan en Margreet Pathuis, oprichters en eigenaren van DozenProducent.nl: 'Na precies 25 jaar ondernemerschap hebben we gekozen voor een betere balans tussen werk en privéleven. Een uitgebreide strategische evaluatie van potentiële kopers heeft geleid tot de verkoop van ons bedrijf aan Bonsema Verpakking. Bonsema Verpakking is al meer dan 100 jaar een bekende naam in verpakkingen en ook dit bedrijf heeft, net als DozenProducent.nl,  kwaliteit en service hoog in het vaandel staan. Met Bonsema Verpakking zijn we ervan overtuigd dat onze jarenlange reputatie voor hoge productkwaliteit en een uitstekend serviceniveau gewaarborgd is'.

Familiebedrijf

Bonsema Verpakking, opgericht in 1917, is een groothandel in verpakkingen. In de loop van de tijd heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in de levering van verpakkingsmaterialen aan de industrie en het bedrijfsleven. Familiebedrijf Bonsema levert een breed scala aan verpakkingen, waaronder kartonnen vouwdozen, verpakkingsfolie, afvalzakken, verhuisdozen, plakband, tape op luchtkussen enveloppen en draagtassen . De acquisitie van DozenProducent.nl vormt een verdere uitbreiding van het assortiment van Bonsema Verpakking.

De merknaam 'DozenProducent.nl' en de website www.dozenproducent.nl blijven onder het nieuwe eigendom. In februari 2020 zullen alle medewerkers van Dozenproducent.nl verhuizen naar het nieuwe pand van Bonsema Verpakking in Kolham (provincie Groningen). Zowel Gertjan Pathuis als Margreet Pathuis blijven bij het bedrijf werken.

Over Fortaleza Capital

Fortaleza Capital is een onafhankelijk adviesbureau voor bedrijfsfinanciën dat zich richt op drie sectoren: verpakking en papier/karton; recycling, afvalbeheer en energie; en diensten, media en technologie. ‘In deze sectoren hebben we een solide trackrecord opgebouwd en hebben we een complex en steeds groeiend netwerk van senior executives en experts uit de industrie ontwikkeld, waardoor we toegevoegde waarde voor onze klanten kunnen realiseren’, zegt Alexander van Rossum, oprichter van Fortaleza Capital

We zijn echte verpakkings- en papier-/kartonsectorspecialisten en onze teamleden hebben een collectief trackrecord van meer dan 90 jaar in deze branche. Onze uitgebreide ervaring in het beheren van complexe transactie-instellingen stelt ons in staat om opdrachten in deze sector te beoordelen in een strategische en praktische context. We begrijpen de kansen en uitdagingen die heersen in de hele waardeketen en hebben een ongeëvenaard netwerk in de Nederlandse verpakkingsmarkt.

www.fortalezacapital.nl.

Reacties

Reactie toevoegen