Dop-opener moet gat in markt zijn

Helaas, het lukte net niet het product nog voor de kerstdagen op de markt te brengen. Maar vanaf halverwege januari geeft studentenonderneming Stuxx van ROC Friese Poort in Emmeloord vol gas met de dop-opener. Burgemeester Willem ridder van Rappard kocht gisteren voor vijftien euro het eerste aandeel van de onderneming. De zes studenten geven 150 aandelen uit. Zij beloven de aandeelhouders een rendement van 21,2 procent per aandeel.

 

Dat rendement moet komen van de dop-opener. Een heel handig apparaatje voor het openen van flessen frisdrank, medicijnpotjes of bijvoorbeeld flessen chloor. Door te drukken en te draaien zorgen de kartelrandjes aan de binnenzijde ervoor dat er grip op de dop ontstaat zodat het draaien veel lichter gaat. Alleen voor pakken melk en bierflesjes werkt het niet. De studenten hebben al contacten gelegd met drogisterij Meeuwsen in de Lange Nering. Zij gaan straks ook de markt op. En hun product willen zij onder de aandacht brengen op de Flemish Fair Trade in Antwerpen, een beurs voor jonge ondernemers. Daar hopen de student-ondernemers Helmut Lotti voor hun product, dat zich met name richt op mensen met spier- of gewrichtsklachten, warm te maken. Stuxx importeert de dop-opener uit Engeland en voorziet het van eigen logo en verpakking. De introductie-verkoopprijs is 5,99 euro. Later kost de opener 6,99 euro. ムHet is geen product uit China of Taiwan. Het is een kwaliteitsproduct, oorspronkelijk van Deense makelij'', vertelt Andries Luten van Stuxx. De zes studenten hebben de dop-opener al getest bij verschillende verzorgingshuizen in Emmeloord. Bij 223 verkochte aandelen gaat Stuxx ervan uit breakeven te draaien. De onderneming heeft in eerste instantie 500 dop-openers ingekocht. Maar ze zijn makkelijk bij te bestellen. ムWe moeten nu vooral reclame gaan maken'メ, aldus Andries Luten.


De studenten zijn overtuigd van het succes van de dop-opener. ムEr is veel vraag naar. Het is een goed product. Hier zullen we zeker succes mee hebben'', zegt Luten. ムAls je elke dag tegen het probleem van een dop openen aanloopt, dan besef je dat het niet niks is.メ En wat de ondernemers ook merken: mensen laten zien hoe handig de dop-opener is, werkt het beste. In mei is het einde van het schooljaar en dat komt ook een einde aan het bestaan van Stuxx.

Reacties

Reactie toevoegen