Domino perfectioneert haar inkjet systemen

Printerfabrikant Domino heeft een nieuwe inkjettechnologie ontwikkeld. De techniek in de printkop van de nieuwe Ax-Serie is compleet vernieuwd en de inkt, elektronica, software, de bouwwijze en het design zijn ge-updatet. Resultaat: een optimaal codeersysteem dat met perfecte inktdruppels een consistente, hogere kwaliteit en productiviteit realiseert.

De nieuwe Ax-Serie werd half oktober tijdens een internationale persbijeenkomst in Cambridge onthuld. Met name de techniek in de inkjet printkop is veranderd. De zogenoemde druppelgenerator, het elektromechanische onderdeel dat de druppels van een kleinkarakter inkjet (CIJ) produceert, is compleet her-ontworpen. Enkele bewegende delen zijn verwijderd, zodat er minder speling is en daardoor een hogere nauwkeurigheid en resolutie wordt bereikt. Het genereren van meerdere regels of QR-codes op de snelste printsnelheden is nu mogelijk.
Het nieuwe ontwerp van de zogenoemde i-Pulse printkop brengt met zich mee dat het sneller en eenvoudiger is bij te stellen, wat een enorme tijdbesparing oplevert in de productie.

Nieuwe inkten
Naast een vernieuwde druppelgenerator heeft Domino haar inkten vernieuwd en aangepast op de nieuwe systemen en zijn er volledig nieuwe inkten ontworpen voor speciale toepassingen, waaronder inkten voor sterilisatieprocessen, diepvriesproducten, glazen retourflessen en nieuwe sneldrogende, ketone vrije inkten voor flexibele levensmiddelenverpakkingen.
De nieuwe serie start met de drie nieuwe modellen: de Ax150i, Ax350i en Ax550i. De Ax350i en Ax550i zijn voorzien van een waterbestendig IP66 afgedichte elektronicabehuizing en een luchtkoelsysteem. De Ax550i wordt geleverd in een 316 RVS behuizing  en is geschikt voor de zwaarste productieomgevingen.

Verbeterde software
Verder is de software en elektronica voor de Ax-Serie verder verbeterd. Het nieuwe i-Techx platform is ontworpen om het rendement te optimaliseren. Het bevat onder meer diverse service support tools en een vernieuwde user interface die intuïtief in gebruik is. De diagnostische gegevens kunnen op afstand via het internet worden ingelezen via de Domino-Cloud.

In VerpakkingsManagement 11 een uitgebreid artikel over deze opvallende innovatie van Domino.

www.domino-printing.com

 

Reacties

Reactie toevoegen