Domino GX-serie: coderen zonder zorgen

Snel, efficiënt en nauwkeurig coderen op etiketten, flexibele folies en karton. Dat doet de Domino Gx-Serie, die het bedrijf dit voorjaar lanceert. De nieuwe reeks hoogwaardige thermische inkjetprinters (TIJ) is verder geoptimaliseerd waardoor een veelzijdige en makkelijk te bedienen printerserie is ontstaan die de klant ontzorgt.

‘Meer dan ooit moeten fabrikanten op het laatste moment klaarstaan voor veranderingen in productieschema's, waaronder snelle productwissels’, aldus Alexandros Mountis, productmanager TIJ bij Domino. ‘De Gx-Serie is ontworpen om deze flexibiliteit te bieden, om fabrikanten te helpen gelijke tred te houden met de hedendaagse markt.’
 

Besturen op afstand

Over die huidige markt, waarin de food en farma industrie de grote vraag als gevolg van de coronaviruspandemie nauwelijks kan bijhouden, meent Mountis dat de voordelen van de nieuwe printerserie goed tot hun recht komen. ‘Het overheidsadvies over anderhalve meter afstand en een gereduceerd personeelsbestand zetten druk op de productie. Dit is een typisch voorbeeld van het soort uitdagingen waarmee wij fabrikanten kunnen helpen. De Gx-Serie is een veelzijdige printer die gemakkelijk kan worden aangepast aan veranderende productieschema's. Tegelijkertijd biedt de Gx-Serie een oplossing voor monitoring en besturing op afstand, zodat er minder personeel bij de productielijn nodig is.’

Ononderbroken productie

Printers uit de Gx-Serie worden gekenmerkt door hun gebruiksgemak en worden bestuurd via een moderne, intuïtieve gebruikersinterface en touchscreen, of op afstand via een webbrowser. Klanten kunnen kiezen uit één tot vier printkoppen, die gekoppeld kunnen worden voor een printhoogte tot 50,8 mm of afzonderlijk gebruikt kunnen worden om op meerdere regels te printen met snelheden tot 300 m/min. De onderhoudsvrije printkoppen zijn uitgerust met led-statussignalen die aangeven welke cartridges vervangen moeten worden, terwijl met Domino AutoSwap de cartridges tijdens het printen vervangen kunnen worden zonder onderbreking van de productie.

Diverse ondergronden

De printkoppen van de Gx-Serie zijn verkrijgbaar met een reeks geavanceerde zwarte en kleureninkten geschikt voor gebruik op zowel poreuze als niet-poreuze ondergronden om duurzame alfanumerieke tekst, illustraties en normaal leesbare en machineleesbare codes met hoog contrast te printen. Snelle droogtijden en een goede hechting zorgen voor optimale prestaties op snelle productielijnen. Voor voedingsmiddelen en dranken zijn inktopties conform EuPia en Swiss List verkrijgbaar voor hoogwaardig coderen op verpakkingen met direct contact met voedsel. Dit omvat flexibele folies, poreuze winkelverpakkingen en transportdozen.

www.dominobenelux.com

 

Reacties

Reactie toevoegen

Gerelateerd nieuws