Doe-het-zelf-pakket voor Bossche Bol

Op de plek waar de Bossche Bol - óf liever gezegd sjeklade bol - 120 jaar geleden is geboren, ziet het Bossche Bollen doe-het-zelf-pakket het levenslicht. De in de Visstraat gevestigde Bakkerij Royal introduceert namelijk een pakket om thuis Bossche bollen naar origineel recept te maken.

Het is pakket is verpakt in een kartonnen verpakking op basis van de huisstijl die Studio Boot heeft bedacht. De ingrediënten zijn verpakt in kunststof zakjes en het geheel wordt ingepakt op een sociale werkplaats. Concept Unie heeft de realisatie van idee tot product voor gedaan.

Geschiedenis
Wat veel mensen wellicht niet weten, is dat de traditionele Bossche lekkernij in het begin van de 20e eeuw is ontstaan in de Visstraat in ‘s-Hertogenbosch. Jules Lauwerijssen, eigenaar van Bakkerij & Bakkerscafé Royal, verduidelijkt: ‘Banketbakker Lambermont, die een vestiging had in het pand De Kat in de toenmalige Vischstraat, ontwikkelde een bol, die was gevuld met banketbakkersroom. De Haagse banketbakker Henri van der Zijde vestigde zich in 1938 ook in deze straat en bedacht zijn eigen variant: met slagroomvulling en overgoten met echte chocolade; het origineel van de huidige Bossche bol.’

Eigenzinnig
Na eerder vijf nieuwe smaken gelanceerd te hebben komt deze bakker met een nieuwe ontwikkeling. Dit keer met een Bossche Bollen Doe-Het-Zelf-Pakket.  Jules licht toe: Wekelijks geven we veel workshops Bossche Bollen maken. Hier kregen we vaak de vraag of mensen de chocolade of soezen niet los konden kopen. Hier ontstond het idee om een pakket te maken waarin alle ingrediënten zitten. Alleen slagroom dient later toegevoegd te worden.
In 2017 lanceerde Bakkerij & Bakkerscafé Royal al de Bossche bol in diverse smaken zoals karamel-zeezout en witte chocolade.  Men is continue bezig om een traditioneel product te innoveren en de gasten daarmee te verassen.
De Doe-Het-Zelf Pakketten zijn verkrijgbaar  in de winkel/lunchroom van Bakkerij Royal, Visstraat 44, ’s-Hertogenbosch. Tevens zin ze verkrijgbaar bij VVV Noordoost Brabant en  Primera aan de Visstraat.

www.bakkerijroyal.nl

 

Reacties

kun je ze ook verkrijgen via het internet?

Reactie toevoegen