DG press ServiceS agent van Iwasaki

Het uit de as van het failliete Drent Goebel ontstane DG press ServiceS doet tegenwoordig meer dan service en onderhoud aan Drent Goebel-persen. Het is ook agent geworden van Iwasaki rotatie boek- en offsetdrukmachines voor de labelmarkt.

Uit het persbericht
De kernactiviteit van deze jonge onderneming in Eerbeek, was vanaf de oprichting afgestemd op het verlenen van service aan gebruikers van geïnstalleerde Drent Goebel rotatie offsetmachines na het faillissement van de Nederlandse Drent Goebel onderneming in 2009.
DG press ServiceS vond onderdak bij MFE (Machine Fabriek Eerbeek) en al snel bleek dat de gehuurde ruimte veel te klein was voor de expansie van deze snel groeiende onderneming. Gelukkig was er een mogelijkheid binnen MFE een andere kantoorruimte te verkrijgen en ook een grotere fabrieksruimte voor renovatiewerkzaamheden van rotatie offsetmachines en opslag van onderdelen. Het gewijzigd bezoekadres is nu Loubergweg 9, 6961 EJ Eerbeek. Telefoon 0313- 671911. Inmiddels hebben ruim 20 personen, hoofdzakelijk ex-Drent Goebel medewerkers, een vaste baan bij DG press ServiceS. 

Iwasaki
De expansie van de activiteiten bij DG press ServiceS behelst niet alleen de serviceverlening en het leveren van machineonderdelen, maar ook te willen functioneren als volwaardige partner van een gerenommeerd drukmachinefabrikant. Zo is men in contact met Iwasaki Tekko co ltd in Japan gekomen die naarstig op zoek was naar een geschikt agentschap voor de markt in de Benelux, Duitsland en de Scandinavische landen. In 1970 heeft Iwasaki hun eerste boekdrukmachine voor de labelmarkt geïntroduceerd en sindsdien heeft deze Japanse onderneming in Osaka meer dan 3000 drukmachines over de gehele wereld geïnstalleerd. De kenmerken van de Iwasaki drukmachines zijn hoofdzakelijk afgestemd op eenvoud, snel omstelbaar, hoge drukkwaliteit en bedoeld voor het kleinere oplagedrukwerk in zelfklevende etiketten. In de beginjaren van het bedrukken van zelfklevende etiketten was de boekdruktechniek leading in deze markt en het translatief druksysteem dat Iwasaki in die periode voor het eerst in de markt bracht was toentertijd opzienbarend te noemen. Er zijn zelfs drukkerijen die vandaag de dag nog steeds zelfklevende etiketten drukken met deze bijzondere translatieve druktechniek van Iwasaki. De nieuwe en huidige generatie drukmachines van Iwasaki past perfect in het beleidsplan en de competentie van DG press ServiceS. De samenwerking met Iwasaki is inmiddels een feit geworden, zodat DG press ServiceS per direct met de service en de toeleveringen van onderdelen kan aanvangen voor de machines die in dit gebied al geïnstalleerd zijn.

Offset
De boekdruktechniek voor het bedrukken van zelfklevende etiketten was vanaf de zeventiger jaren van de vorige eeuw de meest voorkomende en gebruikelijke druktechniek. De flexo druktechniek heeft in de afgelopen decennia in de etikettenindustrie weliswaar veel terrein gewonnen, maar voor het hogere kwaliteit segment is de vraag naar offset heden ten dage sterk groeiende. De serie Iwasaki drukmachines is daardoor uitgebreid met een rotatie offsetmachine voor het bedrukken van zelfklevende etiketten. DG press ServiceS weet, dankzij vele jaren ervaring in rotatieoffset, in welk marktsegment men deze offsetrotatiemachines van Iwasaki kan aanbevelen. Deze UV en servo aangedreven offsetmachines hebben een maximale drukformaat van 310x254mm en zijn compleet uit te rusten met de volgende units: rotatief stansen, UV flexo, lamineren, hot foil stamping en een unit voor het bedrukken van de achterzijde van de baan.

Boekdruk mini
Naast de intermitterende boekdrukmachine, type LR3 van Iwasaki heeft men ook de MINI, speciaal bedoeld voor de zeer kleine oplagemarkt. Deze Mini is een UV intermitterende boekdrukmachine met een maximaal drukformaat van 170x120mm. De Mini is leverbaar in een 3 en 4-kleuren uitvoering en kan worden uitgebreid met een rotatieve stansunit en een lamineerunit. Deze veelzijdige mini drukmachine is maar 4 meter lang en 1,5 meter breed, neemt dus niet veel plaats in beslag. DG press ServiceS verwacht met deze Iwasaki Mini een markt te vinden waar digitale drukmachines voor het hele kleine oplagewerk in zelfklevende etiketten te duur worden bevonden en waar digitale drukmachines niet met complete finishinglijnen kunnen worden voorzien. Tijdens de Labelexpo in september 2011 zal de Iwasaki Mini getoond worden en is DG Press ServiceS met een eigen stand op deze beurs ook aanwezig.

Off line finishing
Naast het drukmachine programma zal DG press ServiceS ook een totale serie Iwasaki offline finishing machines gaan aanbieden. Deze machines zijn uitermate geschikt voor label drukkers die recent digitaal zijn gaan drukken en behoefte hebben aan afterpress functies zoals rotatief/vlakbed stansen, hot foil stamping en embossing.
www.dgpressservices.com

Bron: 
DG press ServiceS
Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen