DEKRA mag Better Biomass-certificeringen uitvoeren

DEKRA heeft de accreditatie ontvangen om Better Biomass-certificeringen uit te voeren. De certificering, die tot voor kort bekend stond onder de naam NTA 8080, is bedoeld voor bedrijven die duurzame biomassa uit hout, mest, groente, fruit en afval produceren, zo laat de onafhankelijke kennisorganisatie weten.

Met deze accreditatie is DEKRA naar eigen zeggen de eerste instantie die in de biomassasector de volledige keten van producent tot eindgebruiker kan certificeren. DEKRA verzorgde al landelijke normeringen als het Verificatie protocol dubbeltelling en het Verificatie protocol inboekregister met daarnaast de internationale normen als RedCert, Roundtable Sustainable Biomass (RSB) en de International Sustainability & Carbon Certification (ISCC).

Het met behulp van biomassa opwekken van energie en produceren van plastic kan volgens DEKRA een wezenlijke bijdrage leveren aan de strijd tegen de klimaatverandering. Verantwoordelijkheid nemen voor de duurzaamheid van bio-energie en bio-plastics in productie, verwerking, handel en gebruik is daarbij essentieel.

De voormalige duurzaamheidscriteria NTA 8080 en het bijbehorende certificatieschema NTA 8081 heten sinds vorige maand Better Biomass. Het certificatiesysteem is daarmee in een nieuw jasje gestoken. De criteria worden binnenkort eveneens aangepast. Zo zal, naast duurzaamheidsaspecten van biomassa, nu ook de toepassing van biomassa in biobased producten worden meegenomen. Ook recente thema's als koolstofschuld staan in de nieuwe criteria. Publicatie van het vernieuwde certificatiesysteem wordt in de tweede helft van dit jaar verwacht, aldus DEKRA.

www.dekra.nl

Reacties

Reactie toevoegen