De duurzame foodfabriek

Op donderdag 31 oktober 2019 vindt in het Miele Experience Center in Vianen het Het Food Technology Event plaats. Het event geeft met praktijkverhalen inzicht in de mogelijkheden en de dilemma’s van duurzaam voedingsmiddelen produceren.

Klimaatneutraal produceren staat volop in de belangstelling sinds het Klimaatakkoord. Maar wat betekenen de grote beloften voor het productieproces in de fabriek? Wat betekent het akkoord voor energie-intensieve processen zoals drogen, koelen en verhitten? Moet de gaskraan worden dicht gedraaid? Het Food Technology Event gaat in op deze vragen.

De praktijk
Marian Geluk (directeur FNLI) opent het plenaire ochtendprogramma en geeft haar visie op de uitdagingen die de voedingsmiddelenindustrie n.a.v. het klimaatakkoord staan te wachten. Lennart van der Burg (business developer TNO) vertelt over kansrijke duurzame energiebronnen voor de food-industrie zoals waterstof en biogas. Michel Driessen (CEO Verstegen Spices & Sauces) en Tessa Hermens (Sustainability expert FrieslandCampina) vertellen hoe hun bedrijven fossielvrij willen gaan produceren.
In de middag zijn er twee parallelle sessies over de thema's: duurzaam koelen en energietransitie in de praktijk. Er wordt dieper ingegaan op actuele onderwerpen als gebruik zonnepanelen, warmtepompen, vervanging van koudemiddelen, hergebruik restwarmte en energiezuinige schakeling tussen compressoren en condensors. Medewerkers van Grolsch, Van der Kroon Food Products en For Farmers zijn enkele van de sprekers tijdens deze sessies.
Het Food Technology Event wordt georganiseerd door VMT, RCC | K&L in samenwerking met de stichting PAVO.

https://foodtechnology.vmt.nl/

Reacties

Reactie toevoegen