De Budelse gaat samenwerken met 3 bedrijven

De Budelse gaat samenwerken met 3 bedrijven

Vier Zuid-Nederlandse bedrijven, waaronder grafimediabedrijf De Budelse, met uiteenlopende expertises op diverse marktgebieden bundelen hun krachten in het ontwikkelen van Pelviz.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

Medisch producent en distributeur Boston Scientific International uit Kerkrade, Metafas uit Asten, Interman Engineering uit Etten-Leur en De Budelse slaan de handen ineen met de ontwikkeling van Pelviz. Pelviz is een wereldwijde en universeel inzetbare methode waarmee producent, leverancier en ziekenhuis elk medisch product van begin tot eind nauwlettend kunnen volgen.

‘Iets wat we los van elkaar niet kunnen ontwikkelen, lukt ons gezamenlijk wel’, aldus Boston Scientific-vicepresident Hans Willems.

Medische oplossingen

Boston Scientific transformeert levens met innovatieve medische oplossingen die de gezondheid van patiënten verbetert. De meest bekende voorbeelden daarvan zijn stents, pacemakers, defibrillatoren en katheters. Producten die wereldwijd worden uitgeleverd en gebruikt. Alleen is de nauwkeurigheid van het waar en door wie niet altijd even accuraat, omdat een generiek datasysteem ontbreekt.

Product van begin tot eind volgen

Daar komt verandering in, vertelt Boston Scientific-director engineering Jack Frijns: ‘Pelviz is een additionele oplossing die een stap verdergaat dan reguliere solutions. We kunnen een product en de status daarvan straks echt helemaal volgen: van distributiecentrum tot verbruik in een ziekenhuis.’ Hans Willems beaamt dat en vult aan: ‘Het is een specialistisch totaalpakket dat menselijke fouten als gevolg van handmatige tellingen of een verkeerde interpretatie van de cijfers, uitsluit.’

Innovatieve verpakkingen

‘Pelviz kan een grote doorbraak worden op medisch vlak,’ verklaart De Budelse-directeur Hans Geurtjens. Hoewel hij erkent dat de ontwikkeling van innovatieve verpakkingen nog in de kinderschoenen staat, is hij er wel van overtuigd dat die de toekomst hebben. ‘Pelviz biedt vernieuwende mogelijkheden op gebied van packaging en print. En dat kan onze expertise versterken.’

Artikel delen