CVC Capital Partners wint strijd om Bosch

Bosch is in gesprek met CVC Capital Partners om haar activiteiten in verpakkingsmachines te verkopen voor € 850 miljoen. De verpakkingsdivisie van Bosch heeft een omzet van ongeveer € 1,3 miljard. Het moederbedrijf wil zich concentreren op elektrische voertuigen.

Het proces voor de verkoop is een jaar geleden gestart. CVC Capital Partners had concurrentie van de Italiaanse engineeringgroep Coesia, de Duitse industriële holding Koerber en de private equity-bedrijven KKR en Bain. Alle bedrijven hebben halverwege juni hun definitieve biedingen geplaatst, waarbij CVC Capital Partners als winnaar naar voren kwam.

Focus op elektro
De beslissing van Bosch om zijn verpakkingsactiviteiten te verkopen is gebaseerd op de revisie van het portfolio van het bedrijf, waarbij het de nadruk zal leggen op elektrische en autonome autotechnologieën.
De automobielindustrie en haar leveranciers staan ​​onder druk om de investeringen in elektrische en autonome voertuigen te versnellen na hard optreden tegen diesel.
De verkoop kan ook worden beïnvloed door Bosch's auto-onderdelenbedrijf dat momenteel in de VS wordt onderzocht in verband met het leveren van componenten die Volkswagen gebruikte bij de vermeende vals opgaven van emissies.

6100 werknemers
De verpakkingsdivisie dat machines voor geneesmiddelen en voedselverpakkingen maakt, heeft een omzet van ongeveer € 1,3 miljard. Het heeft 6100 medewerkers in 15 landen in dienst, maar maakt geen deel uit van de kernactiviteiten van de groep.
CVC Capital Partners haalde in 2017 een fonds van € 16 miljard op. Naast de verwerving van de verpakkingsactiviteiten van Bosch, verwierf het bedrijf ook belangen in het adviesbedrijf Teneo Holdings en Premiership Rugby.

Reacties

Reactie toevoegen