Corona wint prijs met schroefbare blikjes

Corona wint prijs met schroefbare blikjes

Biermaker Grupo Modelo (Mexico) komt met een ​​innovatieve benadering van het kunststofafvalprobleem. De oplossing is een nieuw in elkaar grijpend bierblikontwerp dat de sixpack-ringen van het merk zal vervangen. Met schroefdraad zijn de blikjes te koppelen en wordt de stap gemaakt van sixpack naar multipack in kokervorm. De consument bepaalt de lengte.

Het ontwerp en de campagne voor de nieuwe 'Fit Packs', een samenwerking tussen de maker van Corona en het Amerikaanse reclamebedrijf Leo Burnett, won maandag een bronzen leeuw tijdens het Cannes Lions International Festival of Creativity in Frankrijk. Marketing vice-president Carlos Ranero van Grupo Modelo's moedermaatschappij Anheuser-Busch InBev verklaarde in een korte video waarin de campagne wordt gepresenteerd, dat de drankenindustrie elk jaar meer dan 15 miljoen ton plastic verpakkingen produceert, waarvan een groot deel terechtkomt in de oceanen.

Ranero wees erop dat hoewel andere oplossingen zijn getest om de plastic ringen te verwijderen, alternatieven onvermijdelijk inzet van andere materialen vereist, die ook afval genereren. Om het probleem te omzeilen hebben Corona's nieuwe blikjes geen verpakking nodig om ze bij elkaar te houden.

In plaats daarvan heeft het bedrijf de blikken zelf opnieuw ontworpen, zodat de consument de bovenkant van elk blik in de bodem van een ander kan schroeven, waardoor een stapelbare toren van maximaal 10 bierblikjes wordt gemaakt. Ranero voegde toe dat vanwege het draagbare karakter van de in elkaar grijpende blikken, het niet nodig zal zijn om plastic zakken te gebruiken om ze te dragen.

Open source

Corona-merkregisseur Clarissa Pantoja zei dat het bedrijf hoopt niet alleen het eigen gebruik van plastic te elimineren, maar ook een revolutie teweeg te brengen in de verpakkingsaanpak van de hele drankenindustrie. Ze zei dat Corona haar blauwdrukken voor de in elkaar grijpende blikjes open source gaat maken, zodat andere bedrijven ook hun impact op het milieu kunnen verminderen.

 

 

Artikel delen