Compacte en veelzijdige casepacker

Compacte en veelzijdige casepacker

SOMIC introduceert de ReadyPack kartonverpakkingsmachine. Deze compacte en flexibele casepacker kan zowel tray- als wrap around dozen produceren voor zakjes, doosjes of potjes en heeft een korte levertijd.

Met de nieuwe SOMIC ReadyPack begint een nieuw tijdperk voor het Duitse familiebedrijf dat al 45 jaar bestaat. De naam SOMIC is altijd geassocieerd met individueel ontworpen machines en lijnen die maximale prestaties bieden. Met de SOMIC ReadyPack betreedt het bedrijf een extra marktsegment. Als instapmodel is het vooral bedoeld voor opkomende bedrijven, maar daarnaast is het een alleskunner die producten verzamelt, groepeert en verpakt in dozen, trays, wrap around dozen of displays.

Prijstechnisch

‘Met dit nieuwe ontwerp richten wij ons tot vooruitstrevende klanten die willen overschakelen van handmatig verpakken naar automatiseren’, legt SOMIC’s algemeen directeur Patrick Bonetsmüller uit. ‘Bovendien is deze machine prijstechnisch erg interessant. Ondanks de relatief lage investering hebben wij geen concessies gedaan aan de kwaliteit. De machines worden vervaardigd met dezelfde "Made in Germany" componenten en modules die gebruikt worden in de grotere en op maat gemaakte machines.'

160 eenheden per minuut.

Met compacte machineafmetingen van ongeveer 2,5 x 3 meter beschikt de ReadyPack over de volledige functionaliteit en betrouwbare besturing die alle SOMIC machines bieden. Het formaatbereik is marktconform met een lengte van 150 tot 450 mm, een breedte van 100 tot 300 mm en een hoogte van 50 tot 250 mm.
‘Als de klant in eerste instantie voor een traypacker kiest, is een ombouw naar een wrap around later mogelijk’, zegt verkoopdirecteur Stefan Julinek. ‘Met de SOMIC ReadyPack vinden we een balans tussen hightech en een hoge ROI.’

www.somic.de

Artikel delen