Clariant en Floreon focussen op bio-plastic

Clariant's Additives en Floreon-Transforming Packaging gaan samenwerken om biopolymeren verder uit te ontwikkelen met behoud van hun milieuvoordelen.

Door de voordelen van de additieven van Clariant te integreren met de gepatenteerde materiaaloplossingen van Floreon, beoogt de samenwerking extra mogelijkheden te openen voor kunststofproducenten en merkeigenaren om biopolymeren in te zetten als alternatief voor fossiele kunststoffen. Markten die zullen profiteren van de nieuwe verbeterde kwaliteiten, zijn onder meer rigide en flexibele verpakkingen.

PLA

Floreon ontwikkelt en verkoopt gepatenteerde verbindingen op basis van PLA en bevat 70-90% hernieuwbare, plantaardige grondstoffen. ‘Ze zijn doorgaans mechanisch sterker dan traditionele PLA en kunnen een aanzienlijke energiebesparing opleveren bij de verwerking’, aldus de fabrikant. ‘Floreon-verbindingen zijn recyclebaar en kunnen ook worden gecomposteerd via industriële compostering. Dat maakt de materialen van Floreon levensvatbaar voor toepassingen waar, in dit stadium, verontreiniging met voedselverspilling en organisch materiaal mechanische recycling onhaalbaar maken.’

www.clariant.com

Reacties

Reactie toevoegen