Circulair schoonmaakconcept voor bedrijven

Circulair schoonmaakconcept voor bedrijven

ClearCircle introduceert een circulair schoonmaakconcept op basis van een recyclebare bag in box verpakking. Het bedrijf haalt de verpakkingen na gebruik op en maakt er weer nieuwe producten van, zoals doseerapparatuur. Hiermee biedt het nieuwe Nederlandse schoonmaakmiddelenmerk een circulair retourprogramma voor de professionele werkomgeving aan.

Medewerkers van ClearCircle bezorgen de schoonmaakmiddelen direct aan de klant, vullen de voorraad aan en nemen de lege verpakkingen retour. Via een innovatief proces worden de verpakkingen tot maximaal acht keer hergebruikt, recycled en uiteindelijk verwerkt tot doseerkubussen en andere relevante producten. Het bag in box retourprogramma bespaart klanten niet alleen tijd, maar ook transport- en afvalverwerkingskosten.
De verpakkingen bestaan voor 81 procent uit rietsuiker en worden 85 procent kleiner na gebruik doordat ze vacuüm zuigen. Een app geeft klanten real time inzicht in onder andere hun voorraad en de gerealiseerde afvalreductie.

KNVB
‘Wij hebben ons ‘Bag in Box’ retourprogramma ontwikkeld om de plastic afvalberg te verkleinen’, zegt Roland Aartsen, oprichter en mede-eigenaar van ClearCircle. ‘Voor een doseerkubus worden gemiddeld 12 verpakkingen van 3 liter hergebruikt. Wij richten ons met name op grootverbruikers van schoonmaakmiddelen zoals horeca, zorginstellingen en overheidsinstellingen.’
Het trainingscentrum op de KNVB Campus in Zeist is een van de eerste gebruikers van de ClearCircle producten. Jacco Rozenberg, Service en Keuken Chef van het KNVB opleidingscentrum, over het concept: ‘Wij zijn erg blij met het circulaire schoonmaakconcept van ClearCircle dat ons volledig ontzorgt en ons bovendien helpt om ons afval en onze footprint te reduceren.’

www.clearcircle.nl

Artikel delen