Caparol lakverven in IML-verpakking

Verffabrikant Caparol lanceert deze maand haar nieuwe laklijn. Het kwaliteitsmerk koos voor een verpakking die in de winkelrekken meteen het verschil maakt. Geen metalen pot, maar een IML-verpakking met een bijzondere uitstraling: het label combineert Matt IML en Metallic IML op een volgens Verstraete IML vernieuwende wijze.

Caparol: betrouwbare verfpartner voor de vakman

Per Törnqvist, Marketing Manager DAW Nordic AB: “Wij zijn marktleider in professionele verven voor groothandels  binnen- en buitenmuurverven, pleisters, lakken en beitsen. Caparol is het belangrijkste verfmerk van moederbedrijf DAW SE – Europa’s derde grootste fabrikant van professionele verven. DAW heeft meer dan 100 jaar ervaring op de teller en verkoopt haar producten (vanuit 29 productiesites) aan meer dan 40 landen. Naast verven levert Caparol ook decoratieve afwerkingen, beton- en vloerbescherming en gevelisolatie.”

Polyproyleen

“Waarom wij kozen voor IML-verpakkingen? De productiekosten liggen lager dan bij metalen emmers en IML biedt meer look & feel-opties. IML-verpakkingen sparen bovendien het milieu: de verpakking en het label bestaan uit hetzelfde materiaal en kunnen dus volledig gerecycleerd worden. De keuze voor IML is dus een win-win voor de klant én voor ons, de fabrikant” , volgens Per Törnqvist.

Combinatie van Matt en Metallic IML

Per Törnqvist: “Bij de introductie van onze nieuwe lakkenreeks is het van groot belang dat wij ons meteen onderscheiden van de concurrent en van andere lakverven. Daarom kozen wij voor labels met de lakcombinatie Matt IML + Metallic IML. Het stijlvolle artwork werd speciaal voor onze look & feel-combinatie ontworpen en is uniek in zijn soort. Onze IML-labels zijn ongezien en dat geeft ons gegarandeerd een streepje voor op het schap.”

Strak verpakken van premiumlakken

“De nieuwe laklijn wordt in de markt gezet als premiumproduct. Daarom kozen wij voor sober, strak artwork dat cachet en kwaliteit uitstraalt – een perfecte match met het imago van Caparol! De gitzwarte achtergrond in Matt IML gebruiken we voor alle dekkende producten in de reeks. Voor de vernissen kozen we voor een sneeuwwitte achtergrond in Matt IML – een blank canvas waarop we de verschillen etaleren. Bij beide productreeksen zetten de contrasterende Metallic-accenten in het design de onderlinge verschillen tussen de producten in de verf”, zegtTörnqvist.

 

Verstraete IML

Voor dit project werkten DAW Nordic AB, Jokey Group en Verstraete IML samen. Jens Uellner, inkoper Jokey Group: “Een grondige materiaalkennis, geavanceerd onderzoek en kwaliteitscontroles maakten Verstraete IML tot een wereldwijde marktleider als leverancier van IML-labels. Dankzij de hoogstaande kwaliteit is de verwerkbaarheid van de IML-labels altijd optimaal.”

Per Törnqvist: “Ook DAW Nordic AB koos voor Verstraete IML als IML-partner omwille van de uitstekende kwaliteit van de labels. Een nauwkeurige uitvoering is cruciaal bij dit combinatieconcept. Alleen dan krijg je de juiste uitstraling en vormt de verpakking een meerwaarde voor het product en het merk. Bij Verstraete IML kunnen wij daar voor 100% op vertrouwen.”

 

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen