Cabka's palletbox onderdeel systeemoplossing

Cabka's palletbox onderdeel systeemoplossing

Het Belgische Deprez Handling Solutions ontwikkelt geautomatiseerde systemen voor de behandeling van landbouwproducten voor haar klanten en maakt gebruik van de Palletbox van Cabka. Deze onderneming focust zich op het recyclen van kunststoffen en de vervaardiging van producten uit het geregenereerde materiaal.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

Men stelde bij Deprez vast dat de bedrijven die aardappelen verpakten steeds vaker een oplossing zochten om hun producten tijdelijk op te slaan alvorens ze werden verpakt. Deze opslag moet hygiënisch en overeenkomstig de classificaties gebeuren. Daarom werd gezocht naar een opslagoptie met het grootst mogelijke volume en die niet uit hout bestaat.

Oplossing

Samen met een klant ontwikkelde Johan Deprez een volledig geautomatiseerde oplossing, waarbij de palletbox van Cabka een centrale rol speelt. De palletbox heeft een vulvolume van 1.400 l en wordt gemaakt van HDPE dat volgens Cabka bestand is tegen schokken en chemicaliën en geschikt is voor levensmiddelen. Slipbestendige rubberen profielen aan de bovenkant van de palletbox zorgen voor een stapelbaarheid van 7 palletboxen op elkaar. De boxen zijn te gebruiken bij temperaturen van -30 °C tot +50 °C.

De aardappelen worden na de oogst en het wassen door een sorteerinstallatie op grootte gesorteerd in de palletboxen. Afhankelijk van de behoefte worden de volle boxen automatisch in het hoogbouwmagazijn opgeslagen of gebracht naar de verpakkingslijn. De in een installatie geïntegreerde Orbiter Box Tipper leegt automatisch de boxen aan de desbetreffende verpakkingslijn. Van het binnenkomen van de producten tot verzending van de verpakte goederen is geen enkele manuele processtap nodig.

www.cabka-ips.com

https://deprez.be/nl/

Artikel delen