Cabka sluit overeenkomst met Amerikaanse retailer

Cabka sluit overeenkomst met Amerikaanse retailer

Cabka, actief in herbruikbare transportverpakkingen, heeft een leveringsovereenkomst op lange termijn afgesloten met Target. Hierdoor is de levering van herbruikbare opvouwbare plastic palletboxen aan de klanten verzekerd.

Nog geen abonnement op VerpakkingsManagement? Meld u hier aan en ontvang hét vakblad voor de verpakkingsindustrie het eerste jaar met 30% korting.

De afgelopen drie jaar heeft Cabka in samenwerking met de Amerikaanse detailhandelaar herbruikbare opvouwbare boxen ontwikkeld en getest. Hierbij bracht Cabka ideeën aan en deelde het bedrijf zijn kennis, terwijl de inbreng van Target de logistieke knowhow betrof.


Jean-Marc van Maren, chief product development officer bij Cabka.
<foto Cabka> Chief product development officer Jean-Marc van Maren.

Jean-Marc van Maren, chief product development officer van het verpakkingsbedrijf: ‘De grote opvouwbare kisten bieden de klanten een uitstekende duurzame oplossing. De goederen worden in de kist beschermd en dit leidt tot minder schade aan de goederen en bijgevolg ook minder afval. Er moeten geen wegwerpverpakkingen meer gebruikt of herwerkt worden en de retourlogistiek kan minstens vier keer zo veel lege boxen in een vrachtwagen laden, waardoor de broeikasgassen aanzienlijk worden verminderd. Dit wordt nog verder versterkt door ons aanbod tot sluiting van de kringloop, waarbij uitgerangeerde boxen teruggenomen worden voor recycling.’

Groeistrategie

Het partnerschap tussen Target en Cabka toont de groeistrategie aan van de onderneming in Amerika en dan met name op het vlak van grote palletboxen en op maat gemaakte oplossingen.

Gerelateerd nieuws