Bosch Packaging wordt Syntegon Technology

Syntegon Technology is de nieuwe naam voor Bosch Packaging Technology. De door investeringsmaatschapij CVC overgenomen Bosch-tak levert diverse verpakkingstechnologieën voor de farma en voedingsmiddelenindustrie.

‘Het uitbreiden van het serviceaanbod is een prioriteit voor het bedrijf', aldus Syntegon Technology, dat 6.100 mensen in dienst heeft op meer dan 30 locaties wereldwijd. Het boekte in 2019 een omzet van € 1,3 miljard. 
Bosch maakte in juli 2019 bekend dat ze haar verpakkingsmachines-divisie zou gaan verkopen aan CVC Capital Partners, een advies- en investeringsadviesbedrijf. De transactie werd volgens plan voltooid en het bedrijf werd volledig onafhankelijk afgelopen jaar.

Synergie

De nieuwe eigenaar, CVC, wil het bedrijf verder ontwikkelen en de synergiën binnen de groep uitbreiden. Marc Strobel, een partner van CVC Capital Partners, over de overname: ‘CVC is verheugd dat de transactie op schema is afgerond. Syntegon Technology is sterk aanwezig in veel marktsegmenten, heeft een grote technologische knowhow en innovatieve kracht. We willen op deze sterke punten door bouwen.’

Groen

Het nieuwe merk is de afgelopen maanden ontwikkeld. De naam Syntegon staat voor synergie, technologie en focus op de toekomst. De nieuwe bedrijfskleur groen onderstreept het belang van duurzaamheid en gezondheid. Het vierkant in het nieuw ontworpen logo symboliseert de verpakking evenals het vermogen van de verpakkingstechnologie om producten te beschermen.

www.syntegon.com

 

Reacties

Reactie toevoegen