Bordex introduceert EcoFit spuitgietverpakkingen

Bordex Packaging introduceerde tijdens Empack 2013 een nieuwe, revolutionaire spuitgiettechniek: EcoFit. EcoFit is hét antwoord op de groeiende vraag naar dunnere, meer duurzame verpakkingen. Met deze innovatieve ontwikkeling is Bordex in staat om spuitgietverpakkingen te produceren die tot maar liefst 30% lichter zijn. De verpakkingen combineren ‘thermovorm’ gewichtskarakteristieken met de voordelen van conventionele spuitgiettechniek.

EcoFit verpakkingen biedt volgens Bordex voordelen zoals goede wandverdeling, maatvastheid, stevigheid, perfecte automatische verwerking en 'last but not least': een uitstekende prijs! Bordex Packaging kan met deze duurzame technologie spuitgietverpakkingen aanbieden tegen het aantrekkelijke prijsniveau van thermovorm.

‘De EcoFit-productie, die door de hybride techniek sneller, energiezuiniger en dus meer verantwoord is, is intussen gestart met de populaire Smoothwall 187-serie. Door de universele Europese maatvoering is deze serie zeer breed inzetbaar. De 187-serie is niet alleen uitermate geschikt voor vlees, vis en kipproducten, maar zorgt ook voor een optimale presentatie van vlees- en groentegerechten, mixed-fruitsalades en pasta’s.’

De complete serie is vanaf nu leverbaar in diverse hoogtes en in tal van ondoorzichtige- en lichtdoorlatende kleuren (translucent). De EcoFit-187 ‘smoothwall’-serie is gemakkelijk te verwerken en door middel van inmouldlabeling tot maar liefst zes kleuren eenvoudig te voorzien van een eigen bedrijfslogo en/of productinformatie. De serie is geschikt voor de magnetron en is met Bordex PET/PP folie uitstekend sealbaar. 

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen