Boermarke produceert plantaardige kaas op grote schaal
VerpakkingsManagement |
februari 22, 2022
Boermarke heeft in 2021 een compleet nieuwe productielijn voor plantaardige kazen in gebruik genomen. Inzet is om dagelijks meer dan 10 ton te produceren. Plantaardige kaas die niet te onderscheiden is van reguliere kaas qua smaak, textuur, kleur en geur. De lat ligt hoog, het team is enthousiast.
Proactief
Product- en Procestechnoloog Vera Weller: ‘Boermarke is de eerste producent op deze schaal met vegan kaas. Op basis van de snel groeiende ontwikkelingen op voedingsgebied hebben we op eigen initiatief de plantaardige kaasalternatieven ontwikkeld, en zijn daarmee proactief naar de klanten toegegaan. Gezien de grote interesse en bestellingen hebben we er alle vertrouwen in dat deze nieuwe markt zich verder snel zal gaan ontwikkelen. Daar zetten we nadrukkelijk op in.’
Korte lijnen
Voor de productielijn werkte Boermarke samen met MULTIVAC. Dat was een bewuste keuze, legt Vera Weller uit: ‘Als zuivel – en ijsmaker hebben wij van huis uit geen ervaring op het gebied van “vaste producten” als plantaardige kaas. Het snijden, verpakken en etiketteren op een professionele, volwaardige en betrouwbare manier van plantaardige kaas is nieuw. Ook als het gaat om houdbaarheid. Om dit hele productieproces goed te laten verlopen kwamen we al snel uit bij MULTIVAC. Een wereldspeler op dit gebied, met toch lokale goed bereikbare contacten in Nederland. Korte lijnen, snel handelen, actief meedenken.’