Bobst stapt in printers

Bobst heeft een joint venture gesloten met Radex en maakt daarmee zijn entree als leverancier van printers voor een  brede variëteit aan markten, zoals etiketten, textiel, golfkarton, vouwkarton en flexibele verpakkingen.

Bobst kennen we vooral als leverancier van afwerkingsapparatuur en diensten voor de verpakkings- en etikettenindustrie. Radex is een start-up met meerdere eigenaren die een lange geschiedenis hebben in de DOD-inkjetindustrie. Samen starten die twee bedrijven Mouvent, dat inkjetprinters gaat ontwikkelen, bouwen en leveren. Ook gaat Mouvent de software rondom de printers schrijven en de inkten en lakken voor de verschillende substraten ontwikkelen.
De nieuwkomers beloven verder ‘een nieuwe standaard in de kosten en kwaliteit van etikettendruk, in de inktprijs, in de duurzaamheid van de printkoppen, in kwaliteit en in machineprestaties’. De eerste machine in de serie printers die moet komen is een achtkleuren textielprinter, die op Labelexpo voor het eerst te zien zal zijn (Hal 3, Stand A60).

 

Reacties

Reactie toevoegen