BOBST introduceert nieuwe vouwlijmmachine

BOBST introduceert nieuwe vouwlijmmachine

BOBST, fabrikant van print- en verpakkingstechnologieën, heeft de nieuwe vouwlijmmachine NOVAFOLD toegevoegd aan het assortiment. De machines kunnen een breed scala aan doosstijlen produceren op een reeks substraten, met snelheden tot 300 meter per minuut.

De machine is ontworpen om verpakkingsbedrijven te helpen de capaciteit en de kwaliteit van het eindproduct te vergroten. De nieuwe NOVAFOLD 50, 80 en 110 vouwlijmmachines bieden volgens de producent een krachtige mix van betrouwbaarheid, precisie en veelzijdigheid. De machines kunnen worden uitgerust met speciale apparaten of randapparatuur om hun prestaties verder te verbeteren.


Pierre Binggeli, Product Line Director vouwlijnmachines bij BOBST zegt: ‘De vouwlijnmachine heeft de essentiële reeks efficiënte en betrouwbare functies, van zeer stabiele invoer tot blanco-uitlijner, nauwkeurige voorbreker, flexibele crash-lock-module en 4 & 6-hoeksapparaat. De technologie maakt het mogelijk om eenvoudig alle standaardverpakkingen te produceren, wat de weg vrijmaakt voor diversificatie voor drukkers en converters die hun mogelijkheden willen uitbreiden.’

De nieuwe machinereeks profiteert ook van een snelle installatie op alle soorten en de meeste maten van 4- en 6-hoekige dozen, geproduceerd met snelheden tot 18.000 dozen per uur. Met de Human Machine Interface (HMI) kunnen instellingen worden opgeslagen, met geautomatiseerde positionering en afstandsbediening voor precisie en snellere taakwisselingen.



ACCUEJECT

De NOVAFOLD kan ook worden uitgerust met het aanvullende ACCUEJECT-apparaat, dat een verbeterde kwaliteitsborging biedt. ACCUEJECT werkt in combinatie met alle veelgebruikte lijmaanbrengsystemen en werpt automatisch dozen uit die niet voldoen aan de kwaliteitscontrolespecificaties. Het apparaat garandeert 100% uitwerpen van defecte dozen op volle snelheid.

Binggeli voegt toe: ‘Er is een enorme vraag van de markt naar solide, betrouwbare machines die een combinatie van kwaliteit en efficiëntie leveren. Met pure betrouwbaarheid en prestaties in één pakket, is NOVAFOLD echt de essentie van BOBST-expertise; gebruiksvriendelijke ergonomie, afvalvermindering en superieure kwaliteitsprestaties.’

Demonstraties

BOBST organiseert zowel on-site als virtuele demonstraties van de machine en zijn mogelijkheden, die geboekt kunnen worden via de BOBST-website.

Bron: BOBST

Artikel delen