Bizerba presenteert nieuwe hygiënische schalen

Bizerba laat weten dat het een nieuwe reeks hygiënische schalen heeft ontwikkeld voor de voedingsindustrie. Het doel is om besmetting door bacteriën te elimineren als beperkt houdbare levensmiddelen worden gewogen.

De iL professional SPM hygiënische schalen blijven aanzienlijk schoner dan traditionele apparaten. Dit is te wijten aan de constructiemethode die aan de strenge criteria van de EHEDG (European Hygienic Engineering & Design Group) voldoet: de unit heeft een beperkt aantal delen, kan worden gereinigd met hogedruk reinigers en is zelfs bestand tegen agressieve reinigingsmiddelen (beschermingsklasse IP69k). Water kan zich niet ophopen, zegt Bizerba, maar stroomt weg dankzij schuin aflopende delen.

‘Met schalen is vaak het probleem dat bacteriën zich verzamelen in openingen, op randen en hoeken en met name onder de display. Deze bacteriën vormen een veiligheidsrisico voor zeer bederfelijke voedingsmiddelen zoals gehakt, vis, gevogelte en worstjes’, legt Dieter Conzelmann, directeur Industry Solutions bij Bizerba, uit. ‘Voedingsmiddelen zonder conserveringsmiddelen zijn bijzonder vatbaar voor contaminatie.’

De schalen staan op hygiënisch ontworpen “voeten” en kunnen ladingen van maximaal 150 kg aan. Het apparaat kan optimaal worden gecontroleerd met behulp van ST en BT industrie terminals, claimt Bizerba.

www.bizerba.be

Bizerba presents new hygienic scales

Bizerba informs that it has developed a new set of hygienic scales for the food industry. The aim is to eliminate contamination by bacteria when weighing highly perishable foodstuffs.

The iL professional SPM hygienic scales remain considerably cleaner than traditional devices. This is due to their construction method, which adheres to the strict criteria of the EHEDG (European Hygienic Engineering & Design Group): the unit has a limited number of parts, can be cleaned with high-pressure cleaners and can withstand even agressive cleaning agents (protection class IP69k). Water does not accumulate, Bizerba says, but flows away thanks to sloping parts.

‘With scales, you often have the problem that bacteria collects in passages, at edges and corners and particularly under the display. This bacteria presents a safety risk for highly perishable foods such as mince, fish, poultry and sausages’, explains Dieter Conzelmann, director of Industry Solutions at Bizerba. ‘Foods without preservatives are particularly susceptible to contamination.’

The scales sit on hygienically designed feet and can manage loads up to 150 kilograms. The device can be optimally controlled using the ST and BT industry terminals, claims Bizerba.

www.bizerba.com

www.bizerba.nl

Reacties

Reactie toevoegen