Biobased folie met een beetje Pokon

Oerlemans Plastics heeft naar eigen zeggen de productie en verwerking van biobased folie hoog in het vaandel staan. Vanuit haar MVO-beleid vindt het bedrijf het van belang dat alternatieven voor fossiele grondstoffen worden ontwikkeld en dat recycling en grondstofreductie worden gestimuleerd.

Biobased wil zeggen dat het materiaal wordt vervaardigd uit hernieuwbare grondstoffen. Een voordeel is dat het verbruik van fossiele grondstoffen en de uitstoot van broeikasgassen hiermee wordt verminderd. Daarnaast is biobased polyethyleen ook voor 100% recyclebaar net zoals conventionele polyethyleen.

In samenwerking met Pokon heeft Oerlemans Plastics een biobased verpakking ontwikkeld voor meststoffen. De materiaal- en verwerkingseigenschappen zijn gelijk aan conventionele PE folie die op dit moment voor deze toepassing wordt ingezet en machinaal wordt verwerkt. Deze eerste test werd uitgevoerd met een aantal gazonmeststoffen. Afhankelijk van de ervaringen worden de vervolgstappen bepaald, aldus Oerlemans Plastics.

www.oerlemansplastics.nl

www.pokon.nl

Reacties

Reactie toevoegen