Bioafbreekbare verpakking verlengt houdbaarheid aardappelen

De houdbaarheid van aardappelen kan met 50% worden verlengd door het gebruik van bio-afbreekbare verpakkingen. De aardappelen kleuren minder snel groen, omdat de gebruikte verpakking bepaalde golflengtes van het licht filtert.

 

Jaap Kodde, directeur en eigenaar van Flevostar: �Wij zijn als bedrijf begonnen met het toepassen van biologisch afbreekbaar kunststof, omdat wij ons op basis van kwaliteit wilden onderscheiden en graag iets goeds wilden doen voor het milieu. Nadat we de eerste aanloopperikelen overwonnen hadden, bleek verrassenderwijs dat de aardappelen aanzienlijk langer verkoopbaar waren zonder dat kwaliteitsverlies optrad. Daarnaast bleek dat er door het gebruik van bioplastics geen condensvorming binnen de verpakking meer optrad, omdat de verpakking als het ware ademt. Waterdruppels die in contact komen met een vers product, zoals een aardappel, leiden namelijk tot versnelde rot en kwaliteitsverlies.�

De gebruikte bioplastics zijn gebaseerd op ma�s, waardoor de afhankelijkheid van aardolie vermindert en er bovendien sprake is van verminderde CO2-uitstoot. De verpakkingen kunnen na gebruik worden omgezet in biogas, compost of worden verbrand.

www.flevostar.nl

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen