Bierbrouwer Grolsch zet in op zero waste

Bierbrouwer Grolsch zet in op zero waste

Met verschillende projecten rondom verpakkingen, draagtrays en drinkbekers heeft Grolsch in 2019 opnieuw stappen gezet op weg naar een zero-waste brouwerij. Nagenoeg 100% van de Grolsch-verpakkingen voor de Nederlandse markt is recyclebaar. Aldus de bierbrouwer.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

In de hele bedrijfsvoering zet Grolsch aan tot hergebruik, van bierborstel, gist en moutstof tot flessen en etiketten. Dit bespaart grondstoffen en is minder belastend voor het milieu, stelt Grolsch.

‘Onze brouwerij heeft een hoog percentage hergebruik van afval, maar liefst 99,8%. Extra aandacht besteden we daarbij aan de inzet van plastic door minder, beter of geen eenmalig plastic. We zijn dan ook mede ondertekenaars van het Plastic Pact’, zegt Koert van ’t Hof, Corporate Affairs Director bij Koninklijke Grolsch.

Grolsch Jaaroverzicht 2019

De projecten en resultaten van Grolsch staan genoemd in het Jaaroverzicht Duurzaam en Verantwoord Ondernemen 2019, dat vandaag wordt gepubliceerd. Het Jaaroverzicht is eveneens hier te lezen, als ook de toelichting hierbij.

www.grolsch.nl

Artikel delen