Betere resultaten UPM

Hout- en papierbedrijf UPM heeft in het eerste kwartaal van dit jaar met € 2,356 ruim 300 miljoen euro meer omzet behaald dan het vorige kwartaal.

De winst van UPM steeg van 107 miljoen naar 198 miljoen. Hoewel er meer papier werd afgezet en de prijzen daarvan stegen, draaide de papierdivisie nog steeds verlies. 
Opmerkelijk genoeg kwamen wel alle verbeteringen uit de papierhoek. De pulpactiviteiten bleven het dankzij meer verkocht volume en hogere prijzen erg goed doen, de papierfabrieken schreven ondanks meer verkopen en hogere prijzen wel nog in het rood. Begin dit jaar wist UPM de papierprijzen met gemiddeld zo’n zes procent te verhogen.

Voor de rest van het jaar verwacht het Finse bedrijf verder stijgende verkoopvolumes, bij gelijkblijvende of zelfs verder stijgende prijzen. Daar staat tegenover dat ook een verdere stijging van met name oliegerelateerde grondstoffen als chemicaliën wordt verwacht. De prijs van hout blijft naar verwachting op het huidige niveau, die van oudpapier gaat wel omhoog.

Bron: 
UPM-Kymmene

Reacties

Reactie toevoegen