Berry Bramlage wint 2 Duitse verpakkingsprijzen

Berry Bramlage wint 2 Duitse verpakkingsprijzen

Berry Bramlage, producent van kunststof verpakkingen en onderdeel van Berry Global, heeft de German Packaging Awards gewonnen in de categorie Duurzaamheid voor ontwerp- en technische verbeteringen aan twee verpakkingsoplossingen.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen? Neem een proefabonnement op VerpakkingsManagement.

De Lip Care stick en de Magic Star Light dispenser van Berry Bramlage werden door de jury geprezen om hun overstap naar een mono-materiaalverpakking wat zowel de recyclebaarheid verbetert als het gewicht vermindert.

Geoptimaliseerd Lip Care ontwerp


Berry Bramlage wint Duitse verpakkingsprijs met Lip Care Stick.
Nieuw ontwerp voor Lip Care stick van Berry Bramlage (onderdeel van Berry Global).

Het ontwerp van de Lip Care stick is geoptimaliseerd van een 4-delige assemblage met een polyoxymethyleen (POM) zuiger tot een 3-delige versie met een polypropyleen (PP) zuiger. De nieuwe 3-delige constructie is eenvoudiger te recyclen doordat alle componenten nu van PP zijn gemaakt. Tegelijkertijd kan de stick in twee versies worden gespecificeerd. Een 2,5 draai voor een langzame opening en een 0,75 draai voor een snellere opening. Beide zorgen volgens de producent voor nauwkeurige controle om te voorkomen dat de lippenstift of balsem breekt.

Berry Bramlage ontwikkelt nieuwe dispenserkop

Op dezelfde manier is de metalen veer in de dispenserkop van de Magic Star Light dispenser vervangen door een PP-versie. Ook deze is ontwikkeld en geproduceerd als een verpakking van mono-materiaal, met eveneens gewichtsvermindering als resultaat. De volledig uit kunststof bestaande dispenser biedt bescherming tegen binnendringen van zuurstof, claimt Berry Bramlage.


De Magic Star Light dispenser van Berry Bramlage heeft een veerloze dispenserkop.
De Magic Star Light dispenser van Berry Bramlage heeft een veerloze dispenserkop.

‘Wij zijn enorm trots op het winnen van deze prestigieuze prijzen, aldus Thierry Bernet, Circular Economy Director bij de onderneming. ‘Ze zijn een passende bevestiging van onze toewijding om verpakkingen te ontwikkelen die de vele voordelen van kunststoffen maximaliseren en tegelijkertijd hun impact op het milieu minimaliseren.’

German Packaging Awards

De German Packaging Awards, georganiseerd door het German Packaging Institute (DVI), is een Europese presentatie van verpakkingsprestaties.


FachPack 2021 wordt van 28 tot en met 30 september gehouden in Neurenberg.
FachPack 2021 wordt van 28 tot en met 30 september gehouden in Neurenberg.

Dit jaar zijn in totaal 52 innovaties uit zes landen erkend. De prijzen worden in september uitgereikt op de internationale verpakkingsbeurs FachPack in Neurenberg.

Artikel delen