BA Systemes automatiseert kaasfabriek FrieslandCampina in Marum

BA Systemes is een gerenommeerde Europese producent en leverancier van AGV systemen voor de industriële en logistieke sector met meer dan 30 jaar ervaring. Inmiddels heeft het bedrijf 250 systemen geïnstalleerd. FrieslandCampina, het op twee na grootste zuivelbedrijf ter wereld  en de grootste zuivelcoöperatie ter wereld, heeft voor de kaasfabriek in het Friese Marum gebruik gemaakt van de diensten van BA Systemes.

Op basis van een logistieke analyse werd BA Systemes geselecteerd als partner voor de automatisering van het transport van stalen boxen met kaas tijdens het rijpingsproces. Een vloot van AGV’s zorgt nu voor het transport van kazen tussen de geconditioneerde opslag en de vier gerobotiseerde kaasbehandelingsunits, dat tijdens het rijpingsproces een aantal moet plaatsvinden. Na de rijping wordt de kaas door een AGV naar de expeditieruimte gebracht en klaargezet voor transport per vrachtwagen.

De inzet van een AGV-systeem heeft vier doelstellingen:

-          Productiviteitsverhoging van het 24/7- proces

-          Optimale reproduceerbaarheid en betrouwbaarheid van het rijpingsproces

-          Garantie van 100% traceerbaarheid van het product

-          Verhoging van de productkwaliteit en vergaande reductie van uitval

Voor het transport van kaasboxen met een gewicht van ca. 2500 kg heeft BA Systemes gekozen voor de inzet van enigszins aangepaste AGV’s van het type GF, een heftruck met contragewicht. Voor het transport van de lichtere expeditie-boxen is de keus gevallen op het type GF2, uitgerust met een dubbel vorkenpaar, waarmee twee boxen naast elkaar opgenomen kunnen worden.

Het systeem draait sinds enige tijd op hoge capaciteit. FrieslandCampina is tevreden is over zowel het functioneren als de integrale service van BA Systèmes.

Eduard Lammertsma, Projectleider van FrieslandCampina, geeft aan dat ‘de automatisering van het transport niet alleen resulteert in substantiële kostenbesparing maar ook in duidelijke kwaliteitsverbetering. De inzet van AGV’s betekent bovendien dat het veiligheidsniveau op de werkvloer enorm is verhoogd.

 www.basystemes.com 

BA Systemes automates cheese factory FrieslandCampina

BA Systemes is a leading European producer and supplier of AGV systems for the industrial and logistics sector with over 30 years experience. The company now has 250 systems installed . FrieslandCampina , the third largest dairy company in the world and the largest dairy cooperative in the world, used the services of BA Systemes  for the cheese factory in the Frisian village of Marum Based on a logistic analysis BA Systemes  was selected as a partner for the automation of the transport of steel boxes with cheese during the ripening process .

 

Reacties

Reactie toevoegen