AVR start met nieuwe scheidingsinstallatie

Begin november start AVR met de bouw van een scheidingsinstallatie die plastics en drankenkartons scheidt uit restafval. De installatie is naar verwachting medio 2018 gereed en de eerste klanten zijn de gemeentes Utrecht en Den Haag.

Met deze scheidingsinstallatie speelt het afval- en energiebedrijf in op haar ambitie om restafval 100% waardevol te maken. De installatie is realiseerbaar door een partnership met het Afvalfonds Verpakkingen en wordt gebouwd door Banzo Engineering.

Tweede leven

Ondanks scheidingsinspanningen vanuit gemeenten en hun inwoners bevat restafval tegenwoordig nog teveel kunststoffen die een tweede leven verdienen. ‘Wij zien onze scheidingsinstallatie als een belangrijke volgende stap in de transitie van afval scheiden, waarbij niet de hoeveelheid, maar juist de kwaliteit van gescheiden afval telt. Als afval- en energiebedrijf dragen wij daar graag een steentje aan bij’, aldus Yves Luca, ceo van AVR.

​Bron- en nascheiding

In Nederland zijn er twee systemen voor het scheiden van afval die allebei nog volop in ontwikkeling zijn: bronscheiding en nascheiding. Nascheiding heeft veel potentie in steden als alternatief naast bronscheiding. Door het aanbieden van nascheiding kan AVR nog beter aansluiten op de vraag van gemeenten en bijdragen aan recycling van kunststoffen. De teruggewonnen plastics dienen als grondstof voor bijvoorbeeld nieuwe consumentengoederen, auto-onderdelen, bouwmaterialen en speelgoed.

www.avr.nl

https://afvalfondsverpakkingen.nl

Reacties

Reactie toevoegen

Gerelateerd nieuws

woensdag 10 oktober 2012