Avery voldoet aan AFSSAPS-regels

Avery Dennison, ontwikkelaar van print- en identificatieoplossingen, maakt het naar eigen zeggen de farmaceutische sector makkelijker om te voldoen aan de nieuwe Franse regelgeving op het gebied van traceerbaarheid.

Op 1 januari 2011 gaat de nieuwe regelgeving van het AFSSAPS (Agence Française de Sécurité Sanitaire et de Produits de Santé) van kracht. Met deze regelgeving wordt een nieuwe standaard ingevoerd op het gebied van codering voor geneesmiddelen voor de Franse markt, gebaseerd op de datamatrix barcodering. De bedoeling is om geneesmiddelen die in Frankrijk worden verkocht, eenvoudiger te kunnen traceren en de patiëntveiligheid te verhogen. Andere Europese landen zoals Duitsland, Spanje en Italië overwegen eenzelfde regulering in te voeren ten behoeve van de patiëntveiligheid. De 2D Datamatrix barcodes zijn in staat om grote hoeveelheden informatie (tot 2.300 alfanumerieke tekens) op een klein etiket op te slaan. Dit is volgens Avery ideaal voor de veelal kleine producten en verpakkingen die worden gebruikt in de farmacie.

Avery Dennison biedt oplossingen die voldoen aan de nieuwe regelgeving. Oplossingen die tegemoet komen aan de behoefte van de individuele geneesmiddelenproducenten, ongeacht hun productieomgeving en huidige oplossingen, aldus het bedrijf. Avery Dennison biedt ook oplossingen voor bestaande printers.

http://www.monarch.averydennison.com/

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen