Auto-onderdelen goed beschermd

Pregis Protective Packaging Europe ontwikkelde laatst een oplossing voor veilige en efficiënte transportatie van onderdelen van de Skoda Octavia Combi model. Het systeem biedt een verbeterde bescherming van de onderdelen, daarnaast verdubbelt het aantal onderdelen dat tegelijkertijd kan worden vervoerd.

Voorheen werden de onderdelen in standaard kunststoffen dozen geleverd aan Skoda's fabriek. De nieuwe onderdelen zijn echter fragieler bij transport doordat ze diagonaal in de doos worden geplaatst waarbij er contact is tussen de onderdelen. Hierdoor ontstond een hoog risico op krassen tijdens transport. Het aanbrengen van extra bescherming in de doos reduceerde deze kans.

De oplossing van Pregis was om de doos iets hoger te maken, met behoud van de footprint. De nieuwe doos, een standaard inklapbare PP/PE doos van Schoeller Arca Systems meet 160 x 120 x 100 cm, dit is 25 cm hoger dan voorheen. In de 'oude' verpakking konden 11 onderdelen worden geplaatst, in de nieuwe verpakking zijn dit er 21. Door het nieuwe systeem daalde het aantal beschadigde onderdelen dat aankwam bij de Scoda fabriek, aldus Pregis. Ook het aantal vrachtwagens dat wordt ingezet voor transport is gehalveerd, volgens de autofabrikant.  Het system voor Skoda is ontwikkeld door Pregis' Europese designcentrum in Praag.

www.pregis.com

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen