Argos verbetert bestaande e-bike verpakking

Argos verbetert bestaande e-bike verpakking

Optima Cycles, producent van Dutch ID e-bikes, heeft haar bedrijfsproces in kaart gebracht en geanalyseerd. Naar aanleiding hiervan zijn verschillende optimalisatieprojecten gestart. Eén van deze projecten was het verbeteren van een bestaande verpakking voor e-bikes. Het bedrijf klopte hiervoor aan bij Argos Packaging & Protection.

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

De verpakkingsproducent in Maasdijk heeft de huidige verpakking vervangen door een zogenaamde “drive-in fietsdoos”. Dit levert de fietsfabrikant naar eigen zeggen drie minuten tijdswinst op per fiets.

Argos Packaging & Protection heeft de bestaande e-bike verpakking van Dutch ID verbetert

‘Door de ‘drive-in-fietsdoos’ kan dezelfde e-bike verpakt worden met behulp van minder personeel, minder karton, minder tape en overbodige sluitingsmaterialen’, stelt Germandio de Marrocos, accountmanager bij Argos. ‘Het was namelijk zo dat na assemblage, de e-bike bevestigd werd aan een takel om door twee operators in de verpakking gehesen te worden. Handmatig werd de doos gesloten met stalen nietjes en voor extra stevigheid werd een grote hoeveelheid tape gebruikt. Wij waren van mening dat het slimmer kon’, vervolgt De Marrocos.

Argos: duurzame verpakking

De opening van de doos is verplaatst, zodat de fiets in de verpakking gereden kan worden. De verpakking wordt gesloten met fixatieklepjes en is voorzien van drie handgrepen op verschillende plaatsen. Hierdoor kan de verpakking met e-bike eenvoudig worden verplaatst.

De Marrocos: ‘De verpakking wordt uit één plaat karton van vier meter breed geproduceerd. Dit maakt de verpakking extra stevig en er zijn minder grondstoffen nodig. Met andere woorden, een duurzame oplossing’.

Artikel delen