Amcor Flexibles wint DuPont Award

Amcor Flexibles ontving recentelijk de DuPont Award for Packaging Innovation 2009, voor Unilever�s Bertolli sausen, verpakt in Amcor HeatFlex. De stazakken werden ondermeer erkend voor de �verbeterde eigenschappen�.

 

Vorig jaar werden de glazen flessen vervangen door Amcor HeatFlex pouches, die ervoor zorgden dat het structurele materiaalgebruik bij Unilever met 70% daalde. De �lichtere� verpakkingsresultaten resulteren ook in lagere transportkosten en co2-uitstoot, aangezien ��n vrachtlading met lege pouches gelijk staat aan 25 vrachtladingen met lege glazen flessen.

Roy van Oudenhoven, commercieel directeur bij Amcor Flexibles Sch�pbach in Zwitserland: �De award is heel belangrijk voor ons. Aandacht voor het milieu is een van onze basiswaarden en een minimale uitputting van grondstoffen is ��n van de speerpunten in ons beleid.�

 

Amcor HeatFlex kan gebruikt worden voor verschillende producten, zoals: sausen, soepen, kant-en-klare maaltijden en ander, gekookt, voedsel. Samen met structurele materiaalbesparingen biedt de verpakking voordelen voor zowel retailers als consument, volgens Amcor. Zo is de informatie over de versheid en kwaliteit van de ingredi�nten goed zichtbaar door een groter bedrukbaar oppervlak op de zak. Volgens de ondermening kunnen consumenten de saus direct in de zak opwarmen en kunnen retailers profiteren van differentiatiemogelijkheden in het schap.

www.amcor.com

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen