airpop (EPS) recyclebare visbox van Stybenex

airpop (EPS) recyclebare visbox van Stybenex

Stybenex is een brancheorganisatie van EPS verwerkende producten. De vereniging is actief in het initiëren en ondersteunen van inzamel- en recyclingtrajecten van airpop (EPS).

Op de hoogte blijven van nieuwe verpakkingsontwikkelingen?

airpop, in het algemeen bekend onder de namen tempex, piepschuim of EPS, bestaat voor 98% uit lucht en 2% uit grondstof. Het materiaal is recyclebaar en kan onbeperkt worden hergebruikt. Dit met behoud van kwaliteit, mits de stroom niet vervuild raakt, stelt Stybenex.

Recycling airpop (EPS) visboxen

De vereniging heeft een video geproduceerd over het recyclen van airpop visboxen. Het is voor airpop-producenten naar eigen zeggen van enorm belang om ervoor te zorgen dat het materiaal niet in het ecosysteem belandt.

airpop inzamelen voor hergebruik

Er zijn voor zowel particulieren als de zakelijke markt diverse kanalen om het airpop-materiaal voor hergebruik in te zamelen. Dit kan bijvoorbeeld direct vanaf wit- en bruingoedbedrijven en via gemeentelijke milieustraten. Maar er zijn ook gespecialiseerde bedrijven die zich bezighouden met de inzameling van bouw- en sloopafval. Dit alles past goed binnen de circulaire economie. Aldus Stybenex.

 

Artikel delen