AH-melk in verpakking van suikerriet

Albert Heijn introduceert in het koelschap een melk can gemaakt van biobased PE op basis van suikerriet. Private label producent Farm Dairy heeft de twee liter can ontwikkeld, in samenwerking met Braskem, Bericap en CCL. Het biobased gehalte van de gehele verpakking, dus inclusief biobased dop en biobased sleeve, komt door toevoeging van een aantal onmisbare additieven op circa 98% hernieuwbaar materiaal, meldt de producent.

Voor Farm Dairy betreft het een dubbele primeur. Niet alleen de verpakking is uniek, maar biologische melk is een nieuwe melkstroom in de fabriek in Lelystad, waar vooralsnog vrijwel uitsluitend weidemelk wordt verwerkt. De groene dop maakt de can extra opvallend in het door blauwe en witte doppen gedomineerde dagverse melkschap.
Algemeen directeur Arend Bouwer is bijzonder trots op deze primeur. ‘We werken samen met onze afnemers en leveranciers continu aan verduurzaming van onze producten en verpakkingen. We zetten hiermee een belangrijke stap, maar zeker niet de laatste.’

www.farmdairy.com 

Reacties

Trots op het resultaat dat door fijne samenwerking tot stand is gekomen!

Reactie toevoegen