Afval doet het beter dan goud

WRAP (Waste and Resources Action Plan) de Engelse organisatie die zich richt op herverwerking van materialen, maakte cijfers bekend die aantonen dat de prijzen van materialen uit hergebruikte grondstoffen blijven stijgen, ondanks de economische neergang.

Verpakkingsmaterialen zijn over de hele linie maar liefst drie keer zo duur geworden sinds februari, waardoor de Financial Times stelde dat hergebruikte producten het beter doen dan goud, ruwe olie en de FTSE 100 index.

WRAP stelt dat de stijging van de prijs is te wijten aan een combinatie van toenemende export, zoals het geval is voor kunststof en tekort aan materialen zoals papier. Alleen glasprijzen zijn gelijk gebleven of iets gedaald sinds februari.

De crisis in de markt voor teruggewonnen materialen in november 2008, als gevolg van de dalende vraag naar Brits afval vanuit China, heeft geleid tot veel waardedaling.

 

Ondanks het herstel in de afgelopen maanden stelt WRAP dat er nog steeds onzekerheid is over de vraag of het zo zal blijven omdat Chinese bedrijven terughoudend zijn met speculaties over wat er kan gebeuren op de middellange termijn.

 

www.wrap.org.uk

Reacties

Reactie toevoegen