Ademende DSM-folie laat kaas optimaal rijpen

DSM Specialty Packaging, onderdeel van Koninklijke DSM, introduceert Pack-Age, een permeabele verpakkingsfolie voor het natuurlijk rijpen van halfharde en harde kaas. 'Het innovatieve concept geeft kaas de smaak en textuur van een kaas die op natuurlijke wijze is gerijpt', aldus Corstiaan Hooft van DSM. 'En het bespaart kosten.'

'Pack-Age biedt meerdere voordelen', vertelt Hooft. 'De folie stelt kaasproducenten in staat de doorlaatbaarheid van vocht en gassen optimaal te controleren. Hierdoor is er minder vochtverlies dan bij natuur gerijpte kaas. Daar ligt het vochtverlies bij een rijping van 14 weken op 10%, bij Pack-Age is dat slecht 5%. Per kilogram kaas levert dit circa 50 gram meer op. En in het geval de kaas wordt vermarkt in plakjes of rasp is er minder productverlies ten opzichte van natuurlijke gerijpte kazen, want dan hoeft de producent geen korst te verwijderen.'

Door de verpakking te combineren met DSM's Delvocid, een natuurlijke gist- en schimmelremmer, biedt het concept optimale bescherming tegen gist- en schimmelgroei.

Verder zorgt de permeabele Pack-Age folie dat de kazen aan de lucht kunnen worden gedroogd en hiermee ontwikkelen ze een natuurlijke smaak en textuur. DSM heeft dit laten onderzoeken door de food research instelling NIZO. Hooft hierover: 'Het vergelijkende onderzoek toonde aan dat de smaak van kaas gerijpt in Pack-Age nagenoeg gelijk is aan die van natuur gerijpte kaas.'

Lees het complete artikel in VerpakkingsManagement 1. Klik hier voor een abonnement.

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen