Active Capital Company neemt Codi Group over

Active Capital Company en huidige directie investeren in Codi Group. De Codi Group ontwikkelt, produceert en verkoopt wet wipes voor een breed scala aan consumenten applicaties voor zowel FMCG topmerken als retailers. Non-wovens worden in twee productiefaciliteiten in Veenendaal en Venray omgezet in diverse high-end producten met flexibele en innovatieve verpakkingen.

Private equity firma Active Capital Company (ACC) neemt een meerderheidsbelang over van Value Enhancement Partners (VE Partners) in Codi Group voor een niet nader genoemd bedrag. Bij deze transactie werd ACC bijgestaan door Fortaleza Capital. Het huidige management vergroot haar belang door middel van een herinvestering. Sinds de acquisitie door VE Partners en management in 2013 is Codi sterk gegroeid, zowel autonoom als via de acquisitie van Incare in Venray. CEO Erik van Deursen: “We zijn erg gemotiveerd om met onze nieuwe groei-initiatieven te starten en onze ambitieuze strategie uit te gaan rollen. Over de afgelopen jaren heeft Codi zich succesvol gericht op interne optimalisatie en het verbreden van de klanten portefeuille resulterend in een solide platform voor toekomstige groei. Met de investering vanuit het nieuwe fonds van ACC hebben wij voldoende tijd en kapitaal om zowel autonome groei als groei door middel van add-on acquisities te realiseren.”

Aandeelhouders

Victor Schols, Investment Director bij ACC: "Codi sluit perfect aan bij de investeringsfocus van ACC en wij ondersteunen graag de onderneming in het realiseren van haar doelstelling om een top drie speler in de Europese wet wipes industrie te worden. Wij kijken uit naar een samenwerking met het management en om de Codi strategie gebaseerd op de pijlers Duurzaamheid, Technologische Innovatie en de Consument Centraal versnelt te realiseren.”

Over Codi Group

Codi Group is de nieuwe naam van drie gevestigde ondernemingen in de Europese wet wipes industrie: Codi International, Incare en Sweeps. Codi International en Incare delen beiden al ruim 60 jaar ervaring als toonaangevende fabrikanten in deze industrie en zijn er trots op om als betrouwbare partners zowel vooraanstaande FMCG-merknamen als retailers en institutionele klanten door heel Europa te kunnen bedienen. Alle vloeistoffen worden ontwikkeld in een eigen laboratorium en eindproducten worden geproduceerd tegen de hoogst mogelijke kwaliteit standaarden. Sweeps, opgericht in 2014, is een marketing en sales organisatie met een uniek wet wipes merk gebaseerd op natuurlijke vezels gericht op on-the-go consumenten via verschillende verkoopkanalen.

Over Active Capital Company

Active Capital Company (ACC) is een onafhankelijke hands-on private equity onderneming gevestigd in Amsterdam. ACC investeert in Nederlandse bedrijven met een omzet van €10 miljoen tot €80 miljoen die actief zijn in de maakindustrie, (technische) groothandel en zakelijke dienstverlening. ACC investeert in ondernemingen met een sterke kern van klanten en producten waarbij er mogelijkheden bestaan voor waarde creatie door middel van een actieve betrokkenheid vanuit het ACC-team. Active Capital Company wordt gefinancierd en ondersteund door institutionele investeerders en ondernemers met een gevestigde

Reacties

Reactie toevoegen