Ab InBev ontwikkelt lichtere bierfles

Ab InBev ontwikkelt lichtere bierfles

AB InBev heeft, naar eigen zeggen, ‘s werelds lichtste bierfles met lange hals ontwikkeld voor commerciële productie. De besparing van CO2-uitstoot van de jaarlijkse glasproductie met deze nieuwe ontwikkeling, staat gelijk aan de CO2-uitstoot van 62.000 auto's.

17% minder CO2-uitstoot per fles

De brouwer en eigenaar van merken als Budweiser, Stella Artois, Corona, Beck's en Leffe is erin geslaagd het gewicht van zijn standaard bierfles met lange hals te verminderen van 180 naar 150 gram, waardoor zijn CO2-uitstoot met 17% per fles is verminderd. Aangezien verpakkingen gemiddeld 50% van de CO2-voetafdruk van het product uitmaken, vormen dergelijke innovaties een belangrijk onderdeel van AB InBev's duurzaamheidsdoelstellingen.


Het Global Innovation & Technology Center in Leuven

De nieuwe bierfles is ontwikkeld in het Global Innovation and Technology R&D Center van de brouwer, GITEC in Leuven, België. Het combineert verschillende innovatieve technologieën om een ​​duurzamere fles te leveren, terwijl de verpakking veilig en de bierkwaliteit behouden blijft.

Resultaat van intensieve samenwerking

‘Het lichtgewicht van onze flessen is al vele jaren een prioriteit bij AB InBev en deze nieuwe, lichtere fles is een belangrijke ecologische en technologische doorbraak, waardoor we de ecologische voetafdruk van de glazen fles kunnen verkleinen’, legt Frederik De Graaf, Global Director, Packaging Technology Development bij AB InBev. ‘Dit succes is het resultaat van intensieve samenwerking met onze externe glaspartners, het delen van kennis en samenwerken aan nieuwe glascoatings, nieuwe glasvormcoatings en state-of-the-art conversie om het glas te versterken.’

Herbruikbare flessen

AB InBev onderzoekt nu hoe de nieuwe fles, in eerste instantie in Europa, kan worden uitgerold. Voor herbruikbare flessen zal de volgende uitdaging voor het GITEC-team van wetenschappers zijn om technologieën verder te ontwikkelen om deze flessen lichtgewicht te maken, aangezien deze een langere levensduur nodig hebben.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Gerelateerd nieuws