Aardappelen lang vers door mircroperforaties

Amcor levert een nieuwe aardappelen verpakking aan Leo de Kock, leverancier van Albert Heijn. Het betreft een recyclebare en geperforeerde kunststof zak die de aardappelen langer vers houdt.

Leo de Kock was op zoek naar een nieuwe manier om verse aardappelen aan klanten te leveren en tegelijk een duurzame verpakking te leveren met minder plastic.
Amcor bood hierop een antwoord met haar zogenoemde P-Plus-verpakking met microperforatie die volgens de fabrikant de rijping, vergroening en het kiemen van aardappelen helpt vertragen, de voedingskwaliteit behoudt en voedselverspilling vermindert.

Op maat

Aardappelen variëren sterk in grootte, smaak en seizoensgebonden beschikbaarheid, waarbij elke variatie een enorme invloed heeft op hoe ze moeten worden bewaard, gekookt en geserveerd. Per product is een andere verpakking vereist om de versheid te behouden. De op maat gemaakte gasdoorlaatbaarheid creëert op natuurlijke wijze een aangepaste atmosfeer voor opslag, zonder gasspoeling. Volgens Amcor is de recyclebaarheid afhankelijk van inzamelings- en recyclingstromen die in elk land bestaan.

 

Reacties

Reactie toevoegen