20 miljard maal Tetra Pak met FSC-keurmerk

Meer dan 20 miljard wereldwijd verkochte kartonnen verpakkingen van Tetra Pak droegen afgelopen jaar het Forest Stewardship Council (FSC) keurmerk.

De eerste Tetra Pak verpakking met een FSC-keurmerk werd in de UK in 2007 gelanceerd. Inmiddels maken retailers en merken in 39 landen gebruik van het keurmerk op de Tetra Pak verpakking, waaronder China, Amerika, Canada en in verschillende Zuid-Amerikaanse en Europese landen. In de Benelux zijn 1,2 miljard verpakkingen van Tetra Pak FSC-gecertificeerd, dat is 60% van het totale verpakkingsmateriaal van Tetra Pak in deze regio.

Het FSC-keurmerk toont aan dat het gebruikte hout voor de kartonnen Tetra Pak verpakkingen afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen en andere gecontroleerde bronnen.
Taco Kingma, Manager Sustainable Business bij FrieslandCampina in de Benelux, een belangrijke klant van Tetra Pak, licht toe: ‘Consumenten kijken in toenemende mate naar het milieuprofiel van producten. Wij hebben heldere doelstellingen geformuleerd om onze verpakkingen duurzamer te maken. FSC-certificering voor onze kartonnen verpakkingen is binnen dit beleid een belangrijke ontwikkeling.’

In een recent onderzoek, uitgevoerd onder 6.600 consumenten in 10 landen door het onderzoeksbureau Euromonitor in opdracht van Tetra Pak, gaf volgens de verpakkingsfabrikant ongeveer de helft van de consumenten aan dat het ontbreken van informatie over het milieuprofiel van een product van invloed is op hun koopgedrag. Ook gaf de helft van hen aan dat keurmerken en labels nuttig zijn bij het begrijpen van de milieu-impact van verpakkingen.

www.tetrapak.com

20 billion times Tetra Pak with FSC-logo

More than 20 billion of all Tetra Pak packages which were purchased last year caried the FSC logo. The first Tetra Pak with FSC logo was launched in 1997 in the UK. In the Benelux there were 1.2 billion of these kind of packages purchased by the consumer. That is, according to Tetra Pak 60% of all the packaging material of the company in this area.

Reacties

Reactie toevoegen