“Monster”fles voor Vod-k

Fryd Food & Drinks, gespecialiseerd in truffel gebaseerde voedingsmiddelen, heeft QSLD Paris uitgekozen voor het creëren van haar nieuwe wodka. Vod-k Caramel & Truffle is gemaakt van bijzondere producten. De keuze van de ingrediënten is een cruciale factor en de kwaliteit hiervan inspireerde QSLD Paris voor het ontwerp van de fles, informeert het verpakkingsontwerpbureau.

Het designbureau hield zich bezig met de naam, de grafische identiteit en het volume-ontwerp. Om de puurheid van Vod-k te benadrukken heeft QSLD Paris besloten een fles te ontwerpen die doet denken aan een distilleerderij monsterfles.

‘Ik wilde de distilleerderij monsterfles opnieuw bekijken en moderniseren. De fles van Vod-k heeft een cilindrische vorm en onderstreept het premium karakter. Dit karakter wordt benadrukt door de matte afwerking van de bruine geanodiseerde metalen dop. De bodem van de fles heeft de vorm van een truffel. Vod-k is een moderne interpretatie van de “Demijohn” (een grote fles met een korte nek). Door de vorm en het grafisch design is de fles ook een decoratief object. Met de bedoeling om te worden tentoon gesteld is geen enkel detail aan het toeval overgelaten’, legt Denis Boudard, oprichter van het ontwerpbureau, uit.

www.qsld.com

Reacties

Reactie toevoegen