‘EcoChain maakt objectieve LCA-berekening voor Oerlemans Packaging'

Oerlemans Packaging heeft een overeenkomst gesloten met het Nederlandse technologiebedrijf EcoChain Technologies. Volgens de folieproducent initieert zij hiermee het eerste producenten keteninitiatief op het gebied van productcalculaties van flexibele kunststofverpakkingen en folies.

Door deze productcalculaties te implementeren kan Oerlemans de duurzame prestaties van haar producten op basis van LevensCyclus Analyses (LCA) berekenen. Doel is om bewijslast te leveren voor duurzame producten en verpakkingsoplossingen. ‘Des te meer ondernemingen binnen de Nederlandse Rubber en Kunststofindustrie de EcoChain applicatie gaan inzetten, des te objectiever en eenduidiger de LCA’s voor duurzame verpakkingen zullen zijn’, aldus Oerlemans.

Momenteel maakt Oerlemans Packaging vele duizenden klantspecifieke folies en verpakkingen. Die omvang maakte het voorheen onmogelijk om traditionele LCA methodieken toe te passen. ‘Door EcoChain te integreren binnen Oerlemans Packaging, kunnen we van iedere productvariant vanaf begin 2015 direct een objectieve LCA berekening maken.

www.oerlemansplastics.nl 

Tags (taxonomy): 

Reacties

Reactie toevoegen