ProSweets 2025: ‘AI tilt productie van zoetwaren naar een hoger niveau’
Evenementen |
VerpakkingsManagement |
december 10, 2024
Tijdens ProSweets 2025, 2 tot 5 februari in Keulen, zullen exposanten diverse AI-oplossingen tonen die nieuwe standaarden zetten voor efficiëntie en flexibiliteit in de productie van zoetwaren en snacks. Het programma omvat een mix van lezingen, paneldiscussies en praktijkgerichte voorbeelden, waarmee deelnemers praktische inzichten krijgen in de toepassing van AI binnen zowel productieprocessen als logistieke trajecten.
De digitalisering biedt binnen de industrie mogelijkheden om gegevens direct op procesniveau te verzamelen. AI kan deze gegevens omzetten in inzichten voor efficiëntere productie en betere productkwaliteit. Typische toepassingen zijn voorspellend onderhoud en kwaliteitscontroles. Bijvoorbeeld, AI-tools kunnen real-time transparantie in supply chain-processen bieden. Zo maakt de "Predictwiser.Cloud" software van Optiwiser A.I. Solutions gebruik van algoritmen die inefficiënties identificeren en concrete adviezen geven voor een flexibelere productie en een optimale inzet van middelen. Maximilian Köhler, medeoprichter van het bedrijf, licht dit toe tijdens zijn presentatie op 4 februari, informeert de organisatie.
Automatisering en robotica
Exposanten op ProSweets Cologne tonen modulaire machineconcepten die geschikt zijn voor zowel bestaande systemen als nieuwe installaties. AI is hierbij van belang, bijvoorbeeld door het verbeteren van robotbewegingen. Een praktijkvoorbeeld is "Schubert Motion", een AI-gebaseerde software waarmee robots tot 20% sneller functioneren zonder handmatige aanpassingen.
Tekst gaat verder onder de foto.
Innovaties en kennisuitwisseling
Het programma biedt tijdens het evenement de eerste "Sweet Week Production Summit". Dit is een podium voor best practices en matchmaking tussen leveranciers en bezoekers. Andere programmaonderdelen, bijvoorbeeld "Sweet Week - Talks & Tasting", voorzien in kennisdeling over AI-toepassingen in dagelijkse bedrijfsprocessen. Met trends als digitale tweelingen en modelgebaseerde systeementechniek (MBSE), kunnen complexe systemen al in de ontwikkelingsfase worden geoptimaliseerd. Dit voorkomt volgens de organisator dure en tijdrovende fouten die anders pas tijdens fysieke tests naar voren komen.